Veelgestelde vragen

Producten

Hoeveel moet ik mijn paard geven?

De doseringen zijn per product verschillend. Een overzicht van alle doseringen per type paard kan je vinden bij de details van ieder afzonderlijk product uit de productlijn. Of klik direct door naar: ADVIESDOSERINGEN en VOORBEELDRANTSOENEN

Worden de Equilin producten goed gegeten?

Net als bij mensen, kan het zijn dat paarden door het ontbreken van toegevoegde suikers even moeten wennen aan de smaak. 90% van de paarden eet het doorgaans probleemloos na gewenning.

Laat je paard wennen aan de smaak door een klein beetje te mengen (max 1/5 maatbeker) in het gebruikelijke voer of in bijvoorbeeld slobber. Als dit goed gegeten wordt kun je dit rustig opbouwen (en het voorgaande voer afbouwen).

Lees ook onze blog over smaakgewenning.

Kan ik een proefverpakking krijgen?

Ja, deze kan je via onze webshop bestellen. Onze proefverpakkingen hebben een inhoud van 300 gram. Ze zijn beschikbaar van alle soorten brokjes die we hebben:

Schaf je een proefverpakking aan dan ontvang € 4,50 retour op een startpakket. 

Bekijk onze proefverpakkingen hier

Hoe lang moeten de BASICS worden gegeven worden voordat effect zichtbaar is?

Doorgaans is binnen 3 tot 5 weken effect te merken. Hiervoor zijn 2 verpakkingen van 6,3 kg nodig. Indien er in deze periode helemaal geen veranderingen optreden dan is het raadzaam om met een dierenarts aanvullend onderzoek te doen naar een onderliggende oorzaak. Hiervoor kan ook contact worden opgenomen met ons. Verder is het zo dat de producten alleen kunnen gaan werken als de hoeveelheden suiker, zetmeel en fructaan onder een redelijk minimum zitten. In combinatie met meer dan 3 kilo krachtvoer of erg natte voordroog zullen de resultaten niet optimaal zijn.

Hier vind je meer informatie over de BASICS

Hoe kunnen de BASICS gevoerd worden in combinatie met de BALANCERS?

Indien BALANCER ter aanvulling van het ruwvoer wordt gevoerd: dagelijks zonder krachtvoer of in een gedeelte van de dosering bij minder dan 2 kg krachtvoer. Dan kan ook BASIC anders gedoseerd worden. Per 100 gram BALANCER kan ± 35 gram minder BASIC gevoerd worden (alleen bij de hoge onderhoudsdosering). Bij IMMUNO is tijdens de opbouw dosering geen BALANCER nodig indien er geen sprake is van een vermoedelijk mineralentekort. Paarden die meer dan een maand geen extra mineralen hebben gekregen naast het ruwvoer, kunnen wel al een mineralentekort hebben.

De productspecificaties vindt je bij de details van ieder afzonderlijk product uit de productlijn. Hier vind je meer informatie over de BASICS

Waarom bevatten BASIC en COMFORT niet ook alle vitaminen en mineralen?

De formules van de BASIC en COMFORT zijn zo samengesteld dat het bij elk rantsoen gegeven kan worden zonder risico’s op overdosering. Indien alleen ruwvoer wordt gegeven hangt het af van de kwaliteit van het ruwvoer of dit volledig is. In de regel zal na analyse blijken dat er nog een apart vitaminen en mineralen preparaat gegeven moet worden of krachtvoer. Een ruwvoeranalyse geeft hierover uitsluitsel. Als er geen ruwvoeranalyse aanwezig is dan houden wij aan dat onder 2 kg krachtvoer er een theoretisch mineralen tekort kan optreden en de BALANCER dan een goede aanvulling kan zijn.

IMMUNO bevat tijdens de opbouw dosering wel de mineralen die dagelijks nodig zijn, bij de lagere dosering is het raadzaam om daar 60% BALANCER bij te geven indien geen ander krachtvoer meer wordt gegeven.

De product specificaties vindt je bij de details van ieder afzonderlijk product uit de productlijn. Hier vind je meer informatie over de BASICS

Waarom kunnen IMMUNO en COMFORT niet continu gevoerd worden?

Als supplementen kruiden bevatten is het verstandig om de 6 – 8 weken een stopperiode in te lassen om gewenning te voorkomen. De kruiden verliezen anders hun werkzaamheid. Dan zal er steeds meer gegeven moeten worden om tot het gewenste resultaat te komen. IMMUNO bevat onder andere Brandnetel en Mariadistel, deze worden minder effectief na 6 tot 8 weken. Het is dan raadzaam 14 tot 30 dagen BASIC te geven en dan eventueel weer verder te gaan met IMMUNO. Dat geldt ook voor de COMFORT.

De product specificaties vindt je bij de details van ieder afzonderlijk product uit de productlijn. Hier vind je meer informatie over de BASICS

Zijn er bijwerkingen bekend bij het gebruik van Equilin producten?

Bij paarden met nierproblemen kan het voorkomen dat zij een teveel aan magnesium niet kunnen uitscheiden waardoor gevaarlijke waarden in het bloed kunnen ontstaan. Paarden met nierfalen zijn in de regel wel echt ziek. Raadpleeg bij twijfel altijd de dierenarts.In principe zijn alle ingrediënten van de Equilin® producten bij de aangegeven dosering veilig. Maar individuele overgevoeligheidsreacties voor bepaalde ingrediënten kunnen voorkomen.Symptomen als lichte koliek, sufheid en bultjes kunnen de eerste weken voorkomen. Binnen twee tot drie weken verdwijnen deze doorgaans. Paarden met darmklachten in 7 dagen aan de BASIC’s laten wennen (dus elke dag max 50 gram bij de dagdosering). Daarna kan gestart worden met de reguliere opbouwdosering.Bij een zeer gering aantal paarden kan er een allergische reactie op brandnetel optreden z.g.n. ‘Nettle rash’ (naar schatting 1 op de 10.000 paarden). Dit zijn kleine bultjes onder de vacht, normaal verdwijnt dit binnen 24 uur. Brandnetel wordt toegevoegd aan IMMUNO, indien dit zich voordoet stoppen met voeren en overstappen op BASIC.Heb je hier vragen over neem dan contact met ons op via: info@equilin.eu

Is Equilin doping- en medicatievrij?

Alle ingrediënten die worden gebruikt in de Equilin® producten zijn* dopingvrij. Dat wil zeggen dat er geen grondstoffen worden gebruikt waarvan bekend is dat ze kunnen resulteren in positieve dopinguitslagen onder het FEI reglement. Of waarvan verwacht wordt dat ze eerdaags kunnen leiden tot positieve dopinguitslagen, dit is bijvoorbeeld bij diverse kruidenpreparaten (passiebloem, duivelsklauw, guarana, ginseng, etc.) wel het geval. Het wordt afgeraden sportpaarden meer dan 3 kg luzerne per dag te voeren, met oog op de drempelwaarde voor salicylate zuur. Nationale reglementen kunnen afwijken van de FEI, het is de verantwoordelijkheid van de ruiter en/of trainer om daarvan op de hoogte te zijn.

uitgezonderd EquilinCOMFORT
De FEI adviseert voor de meeste kruidensupplementen een wachttijd van 2 dagen voor de wedstrijd, kruiden zijn niet opgenomen in de ‘Prohibited Substances‘ list. Indien de COMFORT wordt gegeven kan er dan overgegaan worden op de BASIC in een iets hogere dosering evt met een maagbeschermend middel zoals sucralfaat.

Equilin en andere supplementen

In principe zijn de Equilin producten veilig en kunnen doorgaans met andere supplementen gevoerd worden mits deze niet dezelfde ingrediënten bevatten in hoge dosering. Het is dan dubbelop omdat het doorgaans geen extra werking meer heeft. Bij selenium moet er niet teveel gevoerd worden per dag. Neem bij twijfel gerust contact met ons op. via: info@equilin.eu

Equilin en diergeneeskundige behandelingen

De Equilin producten vervangen geen therapie. Raadpleeg voor een goede diagnose altijd eerst de dierenarts. Stel bij noodzakelijke diergeneeskundige handelingen deze altijd op de hoogte van het gebruik van de Equilin producten. Bij de meeste reguliere therapieën zullen de Equilin producten een ondersteunend effect hebben. Het eindoordeel hierover is aan de behandelend dierenarts maar er kan ook altijd contact met ons over worden opgenomen via: info@equilin.eu

Tijdens dracht

BASIC is een goed supplement voor drachtige merries. Vooral magnesium heeft een positieve invloed op de botten en gewrichten van zowel de merrie als het veulen. Bij magnesiumtekort wordt het magnesium bij de merrie uit de botten vrijgemaakt, dit gaat gepaard met het vrijkomen van calcium en fosfor, wat niet gunstig is voor de merrie. Vooral magnesium heeft een positieve invloed op de botten en gewrichten van zowel de merrie als het veulen.

Daarbij is het wetenschappelijk aangetoond dat de toevoeging van DHA omega 3 vetzuren uit algen en/of visolie (ook uit lijnzaad, maar dit is veel minder efficiënt) tijdens dracht en lactatie resulteert in sterkere nakomelingen die zich sneller ontwikkelen.

Het is belangrijk dat de merrie al vanaf het begin van de dracht voldoende beschikbaar koper en selenium binnenkrijgt. De BALANCER bevat deze mineralen in een dosering van 125%. De laatste 4 maanden van de dracht schiet o.a. de calcium / fosforbehoefte fors omhoog, daarom adviseren wij GROW bij te geven. BASIC kan hierbij ook nog gegeven worden

ADVIES GROW BIJ DRACHT EN LACTATIE

Vanaf de laatste 4 maanden dracht: 45 g /100 kg  en  200 g lucerne / per 100 kg paard evt. i.c.m. BASIC

Tijdens drachtlactatie: 45 g /100 kg paard

Bij lactatie: +/- 50% geadviseerd merrievoer

IMMUNO is niet geschikt voor drachtige en lacterende merries ( eerste 3 maanden) in verband met de verhoogde uitscheiding van afvalstoffen.

Hier vind je meer informatie over de BASICS
Her vind je meer over de 
GROW

Waarom bevatten de Equilin producten geen Selenium? Dit zit wel in veel andere supplementen met vitamine E.

Selenium zit in de regel in voldoende hoeveelheden in het krachtvoer, maar steeds minder in het ruwvoer. Het toevoegen van extra Selenium in de vorm van supplementen kan toxisch zijn. En het is voor ons als producent niet goed in te schatten welke hoeveelheid een paard in zijn totale rantsoen binnenkrijgt. Een volledige dekking zonder overdosering Selenium is dus niet te geven in een standaard product en dient dan ook altijd naar het totale rantsoen bepaald te worden. Indien meer dan 2 / 2,5 kg krachtvoer wordt gegeven is Selenium doorgaans geen probleem, er is dan geen tekort.

BALANCER, IMMUNO en GROW bevatten een behoorlijke dosis minder toxisch organisch Selenium en kunnen naar wens en afhankelijk van de krachtvoergift, dagelijks, enkele dagen per week of in een halve dosering worden bijgegeven.

De verschijnselen van een acute overdosering Selenium zijn:

  • Tijdelijke blindheid, koliek, diarree, schudden, pijn, verhoogde pols en ademhaling, zweten, niet lekker voelen.

Dit acute risico wordt gelopen als een paard meer dan 40 mcg/ kg lichaamsgewicht binnen krijgt (paard 600 kg is dat 25 mg).

De verschijnselen van een chronische (dus langdurige) overdosering zijn:

  • Haarverlies van manen en staart, loslaten hoefwand.

Risico op een chronische overdosering loopt een paard als het meer dan 6 mg/dag binnenkrijgt over een langere periode.

Tekorten van selenium (tegenwoordig erg vaak voorkomend bij paarden en pony’s zonder ruwvoer aanvulling):

  • Problemen met de weerstand;
  • Spierstijfheid, problemen met de vacht, verlies van kleur.

De productspecificaties vindt je bij de details van ieder afzonderlijk product uit de productlijn.

Wat is het verschil tussen pre- en probiotica?

Prebiotica is eigenlijk niks anders dan voedingsvezels, deze zitten in het gewone ruwvoer. Maar er zijn vele verschillende voedingsvezels, verschillende kruiden en grassen hebben ze weer net iets anders. Dat is ook de reden waarom een biodivers rantsoen (veel verschillende soorten grassen onkruiden) zorgt voor een biodivers microbioom (darmflora). Ook pectine, FOS, inuline zijn allemaal verschillende soorten voedingsvezels/ prebiotica dus, voeding voor de gunstige darmbacteriën.

Probiotica is wat anders, dit zijn levende organismen die de darmflora beïnvloeden. Goede bacteriën kunnen daar hechten en geef je tijdelijk. Levende gisten (die wij gebruiken in de producten) niet. Deze verhogen de pH maar zullen na verloop van tijd weer uit de darmen verdwijnen. Indien de darmflora steeds weer wordt gevoerd met  ons rijke ruwvoer. Of wordt beïnvloed door bijvoorbeeld ziekte, uitdroging, ontworming etc. blijft effectieve ondersteuning wenselijk, zeker voor paarden die gevoelig reageren op de darmen.

Bestellen en retourneren

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren nadat ik deze heb geplaatst?

Dit is in de meeste gevallen niet meer mogelijk. Zodra je bestelling is betaald wordt deze doorgezet naar het warehouse voor uitlevering. Mocht je direct na je bestelling zien dat er iets verkeerd is gegaan, stuur dan zo snel mogelijk een mail aan: info@equilin.eu. Dan kunnen we kijken wat er nog mogelijk is. Zodra je pakket is ingepakt, kunnen we geen wijzigingen meer doen.

Kijk voor meer informatie ook op:https://equilin.eu/verzenden-en-retour/

Wat is de bezorgtijd?

De bestellingen worden na ontvangst van uw betaling binnen 2 werkdagen geleverd. Je krijgt een e-mail van DPD zodra je pakket is aangemeld. Daarin heb je de mogelijkheid om de leverdatum of het afleveradres te wijzigen, dan wel neerzet toestemming te geven. Wij kunnen dat niet voor je doorgeven. Vervolgens ontvang je van DPD een e-mail met een track en trace code waarmee je het pakket kan volgen.

LET OP;
Bij neerzet toestemming kunnen wij niks meer doen als het pakket zoek raakt.

Pakketten kunnen ook bij alle DPD afhaalpunten worden afgehaald. Dit kan aangegeven worden na het bestellen bij DPD zodra je de e-mail van DPD hebt ontvangen.

Bovenstaande heeft alleen betrekking op bestellingen binnen Nederland. 

Voor grotere verzendingen naar het buitenland kan contact met ons worden opgenomen via: info@equilin.eu


Kijk voor meer informatie ook op: https://equilin.eu/verzenden-en-retour/

Wordt mijn bestelling ook internationaal geleverd?

In principe leveren we aan alle landen binnen de EU. Daarvoor geldt een langere bezorgtijd dan 2 werkdagen. Let op; per land gelden ook verschillende verzendtarieven. Deze vind je hier: https://equilin.eu/verzenden-en-retour/ 

Voor grotere verzendingen naar het buitenland en landen buiten de EU dient u eerst contact met ons op te nemen via: info@equilin.eu

Hoe kan ik een product retourneren?

Je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Meld je retour wel altijd aan door een e-mail te sturen naar: info@equilin.eu


Je zal dan na annulering binnen 14 dagen de onaangebroken producten retour moeten sturen. Retourneer je de gehele bestelling dan krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten teruggestort. Retourneer je een deel van de bestelling dan wordt alleen dat deel van het orderbedrag teruggestort. De kosten voor retour van u thuis naar ons retouradres, zijn voor eigen rekening.

Retouradres: 

Erve Vleerboer /Equilin

Vleerboersweg 28

7665 ST Albergen

Nederland

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kunt u een e-mail sturen naar info@equilin.eu met de aankondiging van de retourzending en met de bankgegevens. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Kijk voor meer informatie ook op: Verzenden en retourneren – Equilin BV

Kan ik mijn internationale bestelling retourneren? 

Dit is mogelijk voor bestellingen geleverd binnen de EU, alleen niet aan te raden. De retourkosten en bijbehorende risico’s van retourzenden zijn in alle gevallen volledig voor eigen rekening.

Prijzen en kortingsacties

Welke betaalmethoden hebben jullie?

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken kun je bij ons op veel verschillende manieren afrekenen. Wij werken met IDEAL, PayPal, MasterCard, Giropay, Bancontact en Bankoverschrijving (alleen voor partners). Na betaling worden de producten verzonden. Dit is bij alle betaalmethoden met uitzondering van op rekening vrijwel direct.

Klarna hebben we ook een als betaalmogelijkheid, maar dit werkt niet altijd even goed. Indien de betaling steeds vastloopt met Klarna, dan verzoeken we een andere betaalmethode te kiezen voor een snelle afhandeling.

*Betaling via bankoverschrijving kan alleen worden gekozen door klanten woonachtig binnen Nederland, België en Duitsland.

Waarom bieden jullie alleen zakken van 6.3kg?

Door voor onze balancers en basics gebruik te maken van zakken van 6,3kg blijft het luchtdicht verpakt en blijft de kwaliteit gewaarborgd. Daarnaast past er precies altijd 1 zak in een emmer die doorgaans helemaal wordt leeggeschept. Zo heb je altijd een vers kwaliteitsproduct.

Krijg ik korting als ik meer zakken tegelijk aanschaf?

Om tegemoet te komen bij de aanschaf van grotere volumes bieden wij bulk-korting. Vanaf 3 zakken of supplementen geven we 10% extra korting. Vanaf 12 zakken is dit zelfs 15%. Benieuwd naar onze prijzen? Kijk dan in onzeprijslijst.

Wanneer ben je vaste klant (VIP) bij Equilin en welke korting krijg je?

Als vaste klant (VIP) krijg je een extra korting van 5% aan Equilin punten. Zodra je herhaalaankopen doet na je allereerste Equilin bestelling, ben je vaste klant (VIP).
Let op: je hebt wel een Equilin account nodig welke je kan aanmaken bij het plaatsen van je eerste bestelling. Over je  tweede en volgende bestellingen ontvang je automatisch 5% extra korting over het besteltotaal. Let op: deze korting wordt uitgekeerd in Equilin punten in je account. Je kan deze punten inwisselen op je volgende bestelling. Deze punten blijven 5 maanden geldig.

Hoe gebruik ik een kortingscode?

Bij het afrekenen kan je klikken op de link ‘Heb je een kortingsbon?’ Vervolgens verschijnt een invoerveld waar de kortingscode kan worden ingevuld.Een kortingscode kan je krijgen door bijvoorbeeld het webinarte bekijken of door punten te sparen bij je aankopen in onzeEquilin shop.

Hoe kun je Equilin punten sparen?

Om Equilin punten te sparen moet je bij je eerste bestelling een account aanmaken. Bij iedere bestelling verdien je 2% aan Equilin punten die je kan inwisselen voor korting op je volgende bestelling. Deze worden bijgehouden in je account. Voor 50 Equilin punten krijg je 1 euro korting bij je volgende aankoop, dit gaat automatisch.

Hoe wissel je de gespaarde Equilin punten in?

Om de gespaarde punten in te wisselen log je eerst in op je account. Daarna doe je je bestelling en vraagt de shop of en hoeveel van je gespaarde punten je wilt inwisselen. Je korting wordt hierna toegepast. Let op: je puntensaldo moet minimaal 100 punten (t.w.v. EUR 2,–) zijn voordat je ze kan inwisselen.

Welke cadeaukaarten kan ik inwisselen?

Bij ons kan je alleen de Giftcard van Horses&Gifst inwisselen. Deze cadeaukaart is verkrijgbaar via: Home | Horses & Gifts (horsesandgifts.nl)

Alleen geldig binnen Nederland.

Klachten en vragen

Hoe dien ik een klacht in?

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naarinfo@equilin.eu. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden ophttps://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Willen jullie ons sponsoren?

Wij vinden het belangrijk dat je als aanvrager voor sponsoring onze visie op gebied van paardenwelzijn en voeding steunt / uitdraagt. En helemaal fijn is het als je ook al ervaring hebt met de Equilin producten. Omdat Equilin jaarlijks veel sponsorverzoeken krijgt die niet direct de welzijnsvisie ondersteunen, hebben we besloten geen wedstrijden meer te sponsoren. Wat we wel doen zijn kennis gerelateerde events en opleidingen. Voldoe je hieraan dan kan je een mail sturen naar: info@equilin.eu