‘Het Nieuwe Voeren’ voor training- en recreatiepaarden   

Voor het paard dat wel arbeid verricht maar niet te energiek hoeft te worden, geldt dat het voldoende energie kan halen uit ruwvoer mits het hiervan genoeg binnenkrijgt, ‘Het Nieuwe Voeren’ dus. 

Uitgangspunt hierbij is wel dat deze paarden een goede darmflora hebben, wat de basis is van elk gezond en werkwillig paard. Voldoende ruwvoer zorgt voor een meer tevreden paard met een betere spijsvertering en minder stalondeugden!

Naar een juiste verhouding ruwvoer, BASICS, BALANCERS en eiwit voor paarden

In plaats van de 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht van een paard blijkt dat paarden minimaal 1,5% van het lichaamsgewicht in DS (droge stof) aan vezels/ruwvoer nodig hebben om het lichaam van het paard gezond te houden en minder stress te ervaren. Dat is bijna 2 kg droog hooi per 100 kg lichaamsgewicht. Onbeperkt eten ze zelfs nog veel meer, tot wel 2,5 tot 3 kg/ 100 kg paard.Let dus op dat paarden en pony’s niet te dik worden bij onbeperkt ruwvoer!

Andere vezelrijke producten zoals luzerne, ruwvoermixen, gedroogde kruiden, wortelen, light muesli´s, zemelen en geweekte bietenpulp vallen ook binnen deze vezelbehoefte. Een verhoogde behoefte aan energie en eiwit kan worden aangevuld met maximaal 1 kg ‘light’ muesli, luzernebrok en/of een andere eiwitbron.

Voordelen voor training- en recreatie paarden zijn o.a.

  • Minder tot geen krachtvoer; in voldoende geschikt ruwvoer (2 kg/100 kg per dag) zit genoeg energie voor 1 uur L/M arbeid per dag.
  • De vetzuren als energiebron uit de vezels zijn vele malen gunstiger voor elk paard, de conditie en het spiermetabolisme verbetert, ook blijft de hartslag lager.
  • Omega 3 (DHA en EPA), vitamine E, magnesium zorgen voor een meer ontspannen en minder stressgevoelig paard.
  • De essentiële aminozuren zorgen voor een verbetering van de spieren zonder de lever extra te belasten.
  • Vitamine C, zink en MSM voor een beter immuunsysteem en ondersteunen de gewrichten.

Goede darmflora is de basis van elk gezond paard

Met de EQUILIN BASICS corrigeer je de darmflora van je paard of pony en geef je hem/haar een goede basis om duurzaam het werk beter vol te kunnen houden. Veel supplementen worden overbodig en veel kilo’s krachtvoer ook.

De EQUILIN BALANCERS zorgen ervoor dat je paard of pony voldoende goed opneembare vitaminen en mineralen binnenkrijgt en daarmee het zelfherstellend vermogen en vele andere lichaamsfuncties goed kan blijven uitvoeren