‘Het Nieuwe Voeren’

Terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte

Vijf jaar geleden was de ruwvoer norm nog 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Het rantsoen moest daarop worden aangevuld met kilo’s krachtvoer om aan voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te komen. Nu weten we beter! Inmiddels is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat dit achterhaald is. En dat een paard minstens de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig heeft om zijn lichaam gezond te houden en een tevreden gevoel te hebben. Van nature eet een paard zelfs nog veel meer ruwvoer.

En dat betekent wanneer paarden die de dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgen, dat de suiker- en eiwitinname ook verdubbelt. Dit werpt een nieuw licht op het voeren van krachtvoer. De noodzakelijke aanvulling op het ruwvoer moet aangepast worden, zodat de darmflora in balans is en paarden en pony’s niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen.

De producten van Equilin® spelen goed in op deze veranderde voedingsbehoefte en zijn meervoudig bekroond, waaronder de HIP Award; als ‘kantelaar’ van de sector.

Meer weten?

Ga dan naar de voedingswijzer of vraag voedingsadvies aan.

Ruwvoer alleen bevat niet alle noodzakelijke voedingsstoffen en kan een veroorzaker zijn van een verstoorde darmflora

Een overwegend ruwvoer dieet bevat onvoldoende mineralen en vitaminen, zoals bijvoorbeeld vitamine E, wat sowieso niet voldoende aanwezig is in gedroogd ruwvoer. .Ook een ruwvoer dieet kan een reden zijn van een verstoorde darmflora, bijvoorbeeld als het te rijk is, te nat is of te veel schimmel bevat.

Een gezonde darmflora is de basis voor gezonde en tevreden paarden!

Een goed werkende darmflora is de basis van een gezond, fit en tevreden paard. De  Equillin BALANCERS vullen dit aan en onderhouden een gezonde darmflora. Een verstoorde darmflora kan gecorrigeerd en in balans worden gebracht met de Equillin BASICS.

Meer leren over natuurlijke paardenvoeding van een deskundige? Volg dan de online cursus of lees het boek `Het Nieuwe Voeren`

DRS. ANNETTE VAN WEEZEL ERRENS– HET NIEUWE VOEREN

Wil je meer uitleg over de producten en onze visie? Volg dan ons webinar en meld je aan via onderstaande link! Als dank voor je deelname krijg je een waardebon voor een gratis proefzakje.

Equilin® blijft onderzoeken met de oogkleppen af

Ze volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding en welzijn, analyseert deze en blijft de producten ontwikkelen. Iedere paardenarts, professional en paardenliefhebber is er op deze manier zeker van dat de producten van Equilin® volgens de meest recente inzichten geproduceerd zijn. Duizenden gebruikers ervaren dagelijks de resultaten.

“Breng je paard ook super slim in topconditie. Begin vandaag met ‘Het Nieuwe Voeren’ van Equilin® en ervaar het zelf! ”

Meer informatie over paardenvoeding en supplementen voor: