• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken Equilin (NL, BE, DE)

‘Het Nieuwe Voeren', terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte

‘Het Nieuwe Voeren', terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte en paardenvoeding

Vijf jaar geleden was de ruwvoernorm nog 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Het rantsoen moest daarop worden aangevuld met kilo’s krachtvoer om aan voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te komen.

Een gezonde darmflora is de basis voor paarden!

Nu weten we beter! Inmiddels is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat dit achterhaald is. En dat een paard minstens de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig heeft om zijn lichaam gezond te houden en een tevreden gevoel te hebben. Van nature eet een paard zelfs nog veel meer ruwvoer.

En dat betekent wanneer paarden die de dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgen, dat de suiker- en eiwitinname ook verdubbelt. Dit werpt een nieuw licht op het voeren van krachtvoer. De noodzakelijke aanvulling op het ruwvoer moet aangepast worden, zodat de darmflora in balans is en paarden en pony’s niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen.

De producten van Equilin® spelen goed in op deze veranderde voedingsbehoefte en zijn meervoudig bekroond, waaronder de HIP Award; als ‘kantelaar’ van de sector.

gezonde paarden is het doel van Equilin en 'Het Nieuwe Voeren'

Ruwvoer alleen bevat niet alle noodzakelijke voedingsstoffen

Paarden met een overwegend ruwvoer dieet lopen veel mis. Zo bevat het onvoldoende mineralen. Net zoals vitamine E, dat meestal ook niet voldoende aanwezig is in gedroogd ruwvoer, de  EQUILIN BALANCER’s vullen dit aan. Ook is de darmflora een punt van aandacht, omdat het paard het ruwvoer wel moet kunnen verteren. En daar gaat het vaak mis, ook bij alleen ruwvoer. Dit kan gecorrigeerd en in balans worden gebracht met de EQUILIN BASIC’s.

Ga naar de shop

 

Meer leren over natuurlijke paardenvoeding van een deskundige? Volg dan een webinar

Paarden zijn prachtige dieren. Als liefhebber wil je vast alles weten hoe jij een paard zo goed mogelijk kunt verzorgen. Volg dan een webinar van het Equilin e-learning platform en meld je aan! Als dank voor je deelname krijg je een kortingscode die je kunt besteden in onze webshop.

Bekijk onze webinars
handboek voor beter paardenwelzijn

Equilin® blijft onderzoeken met de oogkleppen af.

Ze volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding en welzijn, analyseert deze en blijft de producten ontwikkelen. Iedere paardenarts, professional en paardenliefhebber is er op deze manier zeker van dat de producten van Equilin® volgens de meest recente inzichten geproduceerd zijn. Duizenden gebruikers ervaren dagelijks de resultaten. Ga direct naar:

“Breng je paard ook super slim in topconditie. Begin vandaag met 'Het Nieuwe Voeren' van Equilin® en ervaar het zelf! ”

De waardering van www.equilin.eu/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 884 reviews.