• Deel 1 ´Het Nieuwe Voeren´wat is het?

  Goed voermanagement heeft veel invloed op het paardenwelzijn. Door op een juiste manier te voeren kunnen bepaalde veterinaire problemen en stereotiep gedrag voorkomen worden. In dit webinar voor paardeneigenaren en liefhebbers leer je wat ‘Het Nieuwe Voeren’ inhoudt en wat er in de wet gezegd wordt over het houden van paarden.

 • Gratis proefzakje Equiln

  Na het kijken van het tweede webinar ontvang je een kortingscode voor een gratis probeerzakje (excl. verzendkosten).

 • Deel 2 De Equilin Producten

  Dit webinar gaat meer in op het samenstellen van een passend rantsoen voor je paard, hoe je de behoeften berekend. En wat de Equilin producten daarbij kunnen betekenen.

 • Zoom praktijkmeetings

  Na het kijken van het tweede webinar word je automatisch uitgenodigd voor onze Zoom praktijk meetings. Dit zijn informatieve online bijeenkomsten waar we ingebrachte praktijk casussen en voedingsvragen bespreken.

Goede darmflora is de basis van elk gezond paard

Met de EQUILIN BASICS corrigeer je de darmflora van je paard of pony en geef je hem/haar een goede basis om duurzaam het werk beter vol te kunnen houden. Veel supplementen worden overbodig en veel kilo’s krachtvoer ook.

De EQUILIN BALANCERS zorgen ervoor dat je paard of pony voldoende goed opneembare vitaminen en mineralen binnenkrijgt en daarmee het zelfherstellend vermogen en vele andere lichaamsfuncties goed kan blijven uitvoeren

Cursus paardenvoeding

De afgelopen jaren is er ongelofelijk veel veranderd in de paardenwereld. Waar vroeger paarden nog gehouden werden als werkdier, vervullen ze nu vooral een rol op het gebied van recreatie en sport.Dat betekent ook iets voor de voerbehoefte die het paard heeft. Ruwvoer zou de basis van het rantsoen van een paard moeten zijn, aangevuld met een product dat de elementen toevoegt die onvoldoende in het ruwvoer zitten. Mochten er andere cursussen komen om het gebied van voer en gezondheid dan vind je dat op onze website. Als je vragen hebt kun je contactopnemen met onze klantenservice.

De online cursus ‘Het Nieuwe Voeren’ is dé must have voor iedere paardenliefhebber!

Bestel je deze cursus paardenvoeding, dan krijg je het boek erbij, zo heb je een compleet pakket om je te verdiepen in het voeren van een paard en leer je om zelf aan de slag te gaan om een passend rantsoen te bepalen dat aansluit bij de behoeften van het paard.

Voordelen

 • Online te volgen
 • Inclusief het boek ‘Het Nieuwe Voeren’
 • Merkonafhankelijk en wetenschappelijk onderbouw
 • Mooi boek en verdiepende praktische cursus 

  Van Weezel Errens daagt je uit om het management van je eigen paard eens kritisch te bekijken. In elf hoofdstukken wordt haar visie, die ze ‘Het Nieuwe Voeren’ noemt, in begrijpelijke taal uitgerold. Nergens wijst de auteur met een beschuldigende vinger, haar eigen mening lijkt niet zo zeer van belang, het doel is om uit te leggen hoe dingen werken. Een mooie manier om de lezer zélf aan het werk te zetten.

  Christien   * * * * *  
 • Zeer zeker de moeite waard!    

  Prettig om naar te kijken en interessant zeker voor mensen die op het gebied van voeding willen leren. Wel veel informatie…

  Floor van den Dungen   * * * * *