Veterinaire Paardenvoeding wint HIP AWARD

Equilin Veterinaire Paardenvoeding wint HIP AWARD Toeleverancier 2019!

Equilin Veterinaire Paardenvoeding wint HIP AWARD toeleverancier 2019!

Drs. Annette van Weezel Errens, veterinair en paardenliefhebster, heeft als 'kantelaar van de hippische sector' deze aanmoedigingsprijs gewonnen voor haar concept ‘het Nieuwe Voeren’ en haar inzet voor paardenwelzijn.

Op vrijdag 13 september zijn tijdens Horse Event in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen de HIP AWARDS uitgereikt. Dit gebeurde tijdens De Hippische Ondernemer Dag, waarvoor ruim 500 hippische ondernemers naar Horse Event waren gekomen. De dag werd geleid door dagvoorzitter Humberto Tan.

De jury bestond uit:

  • Ton Corbeau (hoofdredacteur van de Hippische Ondernemer)
  • Andries van Daalen (voorzitter KWPN)
  • Cees Roozemond (voorzitter KNHS)
  • Peter van der Veeken (ABAB accountants)
  • Monique van Hal (Bieman de Haas)

De jury heeft gekeken naar onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter.

“Middels het handboek 'het Nieuwe Voeren', wat kosteloos van haar website te downloaden is, wordt goed ingesprongen op de voedingsbehoefte van paarden op basis van wetenschappelijke onderbouwing. Hiermee toont eigenaresse en veterinair Annette van Weezel Errens lef door voorbij te gaan aan hoe we het al jaren doen”, aldus de jury.

Annette zet zich al jaren in voor de belangen en het welzijn van het paard/dier. Dat begon in 2000 met de aanvraag van een vrije studierichting diergeneeskunde, omdat Annette van mening was dat in de opleiding tot dierenarts de natuurlijke behoeften van het dier ondergeschikt waren gemaakt aan de belangen van de industrie. Ze heeft destijds veel weerstand van de Universiteit ervaren om toch haar vrij doctoraal diergeneeskunde te behalen.

Met het concept ‘Nieuwe Voeren’ houdt zij zich al meer dan 10 jaar bezig. Deze andere visie op de voedingsbehoefte van het paard werd vorig jaar bevestigd met het vaststellen van de internationale welzijnsnorm voor paarden. Paarden hebben twee keer zoveel vezels uit ruwvoer nodig dan eerder aangenomen om hun lichaam gezond te houden. De noodzakelijke aanvulling hierop (het vroegere krachtvoer/brokken) dient daarom aangepast te worden zodat dieren niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen. De producten van Equilin spelen goed in op deze veranderde voedingsbehoefte.

Voor meer informatie en om ons handboek te downloaden, bezoek: Praktisch Handboek voor een Beter Paardenwelzijn.

Bekijk ons volledige assortiment aan producten die inspelen op de veranderde voedingsbehoeften van paarden: Equilin Shop.

Voor meer informatie, bezoek: www.equilin.eu

Terug naar blog