Workshop PFC de veetelers en VHIVER

Workshop PFC de veetelers en VHIVER

Op initiatief van studenten van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht en studenten van de studie Animal Sciences van de universiteit van Wageningen heeft Equilin samen met hen een dagexcursie georganiseerd over het belang van goede paardenvoeding en management.

"Afgelopen 29 februari 2024 hadden wij als studenten Animal Sciences uit Wageningen een workshop over paardenvoeding van Drs Annette van Weezel Errens op de HIT-Aktiv stal van Tjeerd en Karin Schraa als mooie locatie. Op een HIT-Aktiv stal worden paarden gehouden in een omgeving die hun natuurlijke gedrag ondersteunt. De paarden staan de hele dag in groepsverband buiten of als ze willen binnen. En kunnen op meerdere momenten per dag via een speciale halsband ruw- en krachtvoer halen via speciale voedingsstations, waardoor er wel individueel gevoerd kan worden.
Deze dagexcursie hebben wij georganiseerd in samenwerking met de Vhiver studenten van Diergeneeskunde uit Utrecht, omdat we in beide studies merken dat paardenvoeding enorm weinig aan bod komt. Dit terwijl paardenvoeding juist een heel divers en interessant onderwerp is!

Annette heeft ons meegenomen in het hele concept van ‘Het Nieuwe Voeren’, beginnend met de basis achtergrond informatie over paardenanatomie en digestie tot eindigend met uitleg over de werking van haar producten. Het belang van het geven van goede kwaliteit ruwvoer kwam hierbij veel aan bod, waar wij ook met echte ruwvoeranalyses en de bijbehorende plukken hooi konden oefenen. Als laatste had Annette veel voorbeelden van echte paarden die zichtbaar waren verbeterd na het geven van haar producten in combinatie met genoeg ruwvoer. Dat was erg inspirerend om te zien! Het was voor ons een geslaagde dag."

We zijn verheugd dat we bij Equilin aan de voorhoede van de nieuwe generatie mogen staan. We hopen in de toekomst nog veel samen te kunnen werken met deze en volgende gepassioneerde groepen jonge professionals.

Bekijk hier de website van Vhiver en PFC de veetelers.

Ben je nou ook benieuwd naar onze producten? Neem een kijkje op de Equilin Shop.

Terug naar blog

Multimedia collage

Workshop PFC de veetelers en VHIVER