Wat is het verschil tussen reguliere producten en Equilin producten?

Wat is het verschil tussen reguliere producten en Equilin producten?

De producten van Equilin zijn allemaal gebaseerd op het concept: “Het Nieuwe Voeren”.

Het Nieuwe Voeren” is terug naar de natuurlijke behoefte van het paard, dit houdt in dat tien jaar geleden de ruwvoer norm nog 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht per dag was. Het rantsoen moest daarop worden aangevuld met kilo’s krachtvoer om aan voldoende voedingsstoffen te komen.

Nu weten we beter! Inmiddels is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat dit achterhaald is. En dat een paard minstens de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig heeft om zijn lichaam gezond te houden en een tevreden gevoel te hebben. Van nature eet een paard zelfs nog veel meer ruwvoer.

En dat betekent, dat wanneer een paard de dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgt, dat de suiker- en eiwitinname ook verdubbeld. Dit werpt een nieuw licht op het voeren van krachtvoer. De noodzakelijke aanvulling op het ruwvoer moet aangepast worden, zodat paarden en pony’s niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen.

Ruwvoer alleen bevat meestal niet alle noodzakelijke voedingsstoffen. Zo bevat het onvoldoende mineralen. Net zoals vitamine E, dat meestal ook niet voldoende aanwezig is in gedroogd ruwvoer, de BALANCER’s vullen dit aan.

Ook is de darmflora een punt van aandacht, omdat het paard het ruwvoer wel moet kunnen verteren om er voldoende energie uit te kunnen halen. En daar gaat het vaak mis bij alleen ruwvoer. Dit kan in balans worden gebracht met de BASIC’s.

Wanneer je Equilin producten vergelijkt met andere “zoete” soorten voer, zie je duidelijk verschil in suikers en hoeveelheden. Al die kilo’s zoete brok (chips en koekjes) zijn ongezond voor je lichaam. Je kan het vergelijken met iemand die elke grote hoeveelheden dag snoep eet. Dit is niet bevorderlijk voor alle lichaamsprocessen en zorgt voor disbalans in het lichaam.

“Het Nieuwe Voeren” is dus zeker een grote stap in de goede richting met gezond en uitgebalanceerd voer. Onze visie is het zorgen voor blije, gezonde, tevreden paarden.

Ben je nou ook benieuwd naar onze producten? Neem een kijkje op de Equilin Shop.

Download ons gratis handboek voor een beter paardenwelzijn: Praktisch Handboek voor een Beter Paardenwelzijn.

Terug naar blog