Dialoog Dierwaardige Veehouderij 2023

Equilin kijkt verder dan paardenwelzijn - Dialoog Dierwaardige Veehouderij (Video)

Wisten jullie dat Annette, naast haar bedrijf, Equilin, altijd toegewijd is aan het bevorderen van het welzijn van dieren.

Haar betrokkenheid blijkt onder andere uit haar lidmaatschap van de Ethische Commissie van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), die de ethische normen van dierenartsen in onze samenleving reflecteert. Meer hierover is toekomstige nieuwsbrieven.

Enige tijd geleden organiseerde de Faculteit Diergeneeskunde een bijzondere dialoog over het respectvol behandelen van dieren in de veehouderij. Samen hebben we een sprong gemaakt naar het jaar 2040, waarin we streven naar een humane benadering van het houden van dieren in de vee-industrie. Deze bijeenkomst bracht dierenbeschermers, veehouders, politici, dierenartsen, onderzoekers, ambtenaren en andere professionals samen voor een inspirerende middag vol waardevolle inzichten.

Het resultaat was opmerkelijk: een diepgaand gesprek dat ons allen inspireerde om het dialoog met elkaar voort te zetten. Dit evenement heeft een krachtige impuls gegeven aan onze gedeelde wil om samen te werken aan een toekomst waarin dierenwelzijn centraal staat.

Bekijk het onderstaande filmpje voor een glimp van deze inspirerende bijeenkomst.

Voor meer informatie over ons werk en onze producten, bezoek: Equilin Shop.

Download ons gratis handboek voor een beter paardenwelzijn: Praktisch Handboek voor een Beter Paardenwelzijn.

Terug naar blog