Bedankt voor het inschrijven op de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief! We zijn blij dat je deel wilt uitmaken van onze community die alles over paarden waardeert. In onze updates vind je de nieuwste inzichten en adviezen over paardenvoeding, tips voor de beste verzorging, en nog veel meer. We kijken ernaar uit om je te voorzien van waardevolle informatie en je te helpen het beste voor jouw paard te bereiken.

Over Equilin®, Annette, haar passie en ‘Het Nieuwe Voeren’?

Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.’ Deze eed zweerden artsen vroeger aan Hippocrates, de grondlegger van de Westerse geneeskunde.

Dat blijkt als we paarden en pony’s gaan voeren naar hun natuurlijke minimale ruwvoerbehoefte. Er ontstaan dan veel minder problemen. Zoomen we nog verder in op de voeding, dan zal blijken dat de gezondheid en het gedrag nog veel meer worden beïnvloed door een niet passend rantsoen.

Annette, veterinair en paardenliefhebster heeft als ’kantelaar van de hippische sector’ in 2019 de HIP award gewonnen voor haar concept ‘Het Nieuwe Voeren’ en haar inzet voor het paardenwelzijn.

De natuurlijke voedingsbehoefte van het paard

Ze besloot om niet achterover te gaan zitten en zelf onderdeel te zijn van deze verandering. In 2008 heeft zij Equilin opgericht en is van daaruit producten gaan ontwikkelen die overeenkomen met haar visie.

In 2018 werd haar visie van de verdubbelde ruwvoernorm internationaal onderschreven. Deze werd aangenomen als welzijnsnorm voor de paardenhouderij.

Een paard heeft minimaal 1,5 % van zijn lichaamsgewicht nodig aan ruwvoer in droge stof om zich tevreden te voelen en zijn lichaam gezond te kunnen houden. Van nature eten ze zelfs nog veel meer ruwvoer.

Annette noemt dit ‘Het Nieuwe Voeren’: een innovatieve, verfrissende kijk op voermanagement, waarin ruwvoer centraal staat.

Ga naar de voedingswijzer en vraag een gratis voedingsadvies

Onderzoek zonder oogkleppen

Equilin blijft onderzoeken met de oogkleppen af, volgt de actuele wetenschappelijke ontwikkeling op voedingsgebied, analyseert, innoveert en blijft haar producten doorontwikkelen. 

Zo weet iedere paardenarts, professional en paardenliefhebber zeker dat de producten van Equilin® volgens de meest recente inzichten geproduceerd zijn en dat er nooit concessies worden gedaan aan de kwaliteit. 

Breng je paard ook super slim in topconditie. Begin vandaag met ‘Het Nieuwe Voeren’ van Equilin® en ervaar het zelf!

Bestel het boek of volg de online cursus