• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken Equilin (NL, BE, DE)

Over Equilin, Annette, haar passie en 'Het Nieuwe Voeren'

Over Equilin

Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.' Deze eed zweerden artsen vroeger aan Hippocrates, de grondlegger van de Westerse geneeskunde. Dat blijkt als we paarden en pony’s gaan voeren naar hun natuurlijke minimale ruwvoerbehoefte. Er ontstaan dan veel minder problemen. Zoomen we nog verder in op de voeding, dan zal blijken dat de gezondheid en het gedrag nog veel meer worden beïnvloed door een niet passend rantsoen.

Wie is Drs Annette van Weezel Errens

Annette, veterinair en paardenliefhebster heeft als ’kantelaar van de hippische sector’ in 2019 de HIP award gewonnen voor haar concept ‘Het Nieuwe Voeren’ en haar inzet voor het paardenwelzijn.

Annette was als kind al een grote dierenliefhebber en groeide op met een bijzondere passie voor paarden. Vanuit die liefde, de wens dieren beter te begrijpen en met dieren op een professionele wijze te kunnen werken, begon zij haar studie diergeneeskunde. Gedurende haar studietijd werkte ze als groom bij verschillende sportstallen. Hier maakte ze kennis met de grote hoeveelheden supplementen, en andere middeltjes, die ruiters en dierenartsen aan hun paarden gaven.

Tijdens de opleiding tot dierenarts bleef de passie voor het dier overeind, maar kwamen wel steeds meer twijfels over de secundaire belangen die in de reguliere diergeneeskunde vervlochten zijn. Dit was voor haar reden om niet af te studeren als dierenarts, maar na een aantal overwinningen op universitaire weerstanden in 2004 af te studeren met een vrije studierichting diergeneeskunde. Haar afstudeeronderwerp was dierethiek en ‘doping in de paardensport’.

Door de onderzoeken die ze gedurende haar studie op dit gebied deed én het oerwoud aan supplementen waar ze tijdens haar werk als groom mee geconfronteerd werd, begreep ze dat het anders moest. Annette kon door de bomen het bos niet meer zien, laat staan de goedgelovige paardeneigenaar. Daarbij geloofde Annette erin dat wanneer paarden te veel stress hebben en daarbij onvoldoende voedingstoffen binnenkrijgen, het wachten is op veterinaire en gedragsproblemen. Zo startte de zoektocht naar een positieve bijdrage in het verbeteren van het leven van het paard.

Redacteur VHiVer op bezoek bij Equilin en Drs Annette van Weezel Errens

Visie op de natuurlijke voedingsbehoefte van het paard

Ze begon te onderzoeken wat een paard nu eigenlijk écht nodig heeft voor een gezond lichaam. Het voermanagement van paarden, zoals het in alle boekjes stond, was volgens haar achterhaald. Er was een grote omslag nodig om paarden vanuit de voeding in hun natuurlijke behoefte te voorzien. Bovendien kwam Annette erachter dat er geen product op de markt bestond dat aan al haar eisen voldeed. Ze besloot om niet achterover te gaan zitten en zelf onderdeel te zijn van deze verandering. In 2008 heeft zij Equilin opgericht en is van daaruit producten gaan ontwikkelen, die overeenkomen met haar visie.

In 2018 werd haar visie van de verdubbelde ruwvoernorm internationaal onderschreven. Deze werd aangenomen als welzijnsnorm voor de paardenhouderij. Een paard heeft minimaal 1,5 % van zijn lichaamsgewicht nodig aan ruwvoer in droge stof om zich tevreden te voelen en zijn lichaam gezond te kunnen houden. Van nature eten ze zelfs nog veel meer ruwvoer.

Annette noemt dit ‘Het Nieuwe Voeren’: een innovatieve, verfrissende kijk op voermanagement, waarin ruwvoer centraal staat.

handboek voor beter paardenwelzijn

Onderzoek zonder oogkleppen

De producten van Equilin spelen goed in op deze veranderde voedingsbehoefte. Equilin® blijft onderzoeken met de oogkleppen af. Ze volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding en welzijn, analyseert deze en blijft de producten ontwikkelen. Iedere paardenarts, professional en paardenliefhebber is er op deze manier zeker van dat de producten van Equilin® volgens de meest recente inzichten geproduceerd zijn. Duizenden gebruikers ervaren dagelijks de resultaten.

Breng je paard ook super slim in topconditie. Begin vandaag met ‘Het Nieuwe Voeren’ van Equilin® en ervaar het zelf!

De waardering van www.equilin.eu/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 841 reviews.