• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken Equilin (NL, BE, DE)

Gezondheid & Revalidatie van het paard

gezondheid en revalidatie paard

'Het Nieuwe Voeren', terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte van het paard. Een gezond paard begint bij een gezonde darmflora. Daar gaat het vaak mis bij ons gemiddelde ruwvoer al dan niet aangevuld met kilo's krachtvoer.

Een handje brok geven omdat je paard geen arbeid meer doet, lijkt logisch maar is niet verstandig. Juist nu zijn voldoende vitaminen en mineralen in het rantsoen en een goede darmflora belangrijk!

hoe ga je om met een paardenblessure

Hoe omgaan met een blessure?

Je paard is geblesseerd en moet een tijdje rustig aan doen of zelfs helemaal boxrust houden. Heel erg vervelend, vooral ook voor je paard die veel liever wel in beweging of training is met soortgenoten. Vooral nu is het herstel belangrijk en dat je paard zich ‘happy’ blijft voelen.

Verveling ligt op de loer bij paarden, en laten we eerlijk zijn overvoeren van je paard met energie ook. Het is belangrijk dat je paard niet teveel energie binnen krijgt, maar dat hij het suikerarme ruwvoer wel lekker vindt en niet laat staan. Ook moet de spijsvertering goed op gang blijven. Daarnaast hebben paarden een verhoogde behoefte aan hoogwaardige voedingsstoffen voor herstel. Genoeg uitdagingen dus om straks weer volop te kunnen trainen! Lees ook meer over sport therapie.

 

de risico's van overgewicht bij het paard

Verschillende risico’s tot overgewicht

Ook al is je paard geblesseerd of al te dik, de minimale ruwvoer behoefte blijft 1,5% van het lichaamsgewicht in DS (droge stof) aan vezels/ruwvoer om het lichaam gezond te houden en minder stress te ervaren. Veel meer voer maken en voeren is niet raadzaam gezien de risico’s bij overgewicht. Slowfeeders kunnen helpen om langzamer te eten. Op zoek gaan naar een armere partij ruwvoer om (gedeeltelijk) bij te voeren is ook verstandig. Overleg met onze klantenservice welke andere producten of oplossingen overgewicht kunnen voorkomen. En raadpleeg als eigenaar natuurlijk altijd een dierenarts voor medisch behandeling en/of advies.

Om de darmspieren te stimuleren zijn daar waar mogelijk natte vezels raadzaam, bijvoorbeeld van een bietenpulp, zemelen en ‘light’ slobber. Te veel stro en graszaadhooi is niet zo’n goed idee omdat dit grotendeels niet verteerd wordt door de darmbacteriën en ook verstoppingen kan veroorzaken.

DOWNLOAD RUWVOERADVIES

 

Equilin paardenvoeding en supplementen - voeding voor paarden

Voordelen van ‘Het Nieuwe Voeren’ bij revalidatie van het paard, de Equilin BASIC’s!

  • Ze brengen voor paarden de darmflora in balans.
  • Antibiotica is soms nodig maar dit gaat vaak ook ten koste van de goede bacteriën in de darmflora, extra aandacht /correctie hiervoor is gewenst.
  • Omega 3 (DHA), vitamine E, magnesium zorgen voor een meer ontspannen en minder stressgevoelig paard. De COMFORT kan dit ook nog extra stimuleren.
  • De essentiële aminozuren zorgen voor behoud van de spieren zonder de lever extra te belasten.

De Equilin BALANCER’s zorgen ervoor dat je paard of pony voldoende goed opneembare vitaminen en mineralen binnenkrijgt zodat het immuunsysteem zijn werk kan doen.

De waardering van www.equilin.eu/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 884 reviews.