• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken Equilin (NL, BE, DE)

Equilin is het #1 merk voor paard en voeding

paard en voeding in balans bij Equilin

Goede voeding is zeer belangrijk om je paard gezond en fit te houden, dit weten wij, Equilin, als geen ander. Bij goede prestaties hoort de juiste voeding voor jouw paard. Equilin streeft naar blije tevreden paarden zonder concessies, dit wordt verwezenlijkt door ‘Het Nieuwe Voeren’, hiermee gaan we terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte van een paard.

Start met “Het Nieuwe Voeren” voor paarden

Bij paarden eigenaren wordt men steeds bewuster (en afhankelijk van) met goede paardenvoeding, een goed voermanagement met nadruk op kwaliteit is belangrijker dan ooit. We weten inmiddels dat de oude ruwvoerbehoefte achterhaald is en paarden meer dan 1,5% van het lichaamsgewicht nodig heeft in droge stof (dit komt neer op zo’n 2 kg ruwvoer per 100 kg lichaamsgewicht). Dit kan natuurlijk afwijken voor wat een paard op stal wel of niet nodig heeft op basis van gewicht of groei.

gezonde paarden is het doel van Equilin en 'Het Nieuwe Voeren'

De beste voeding voor jouw paard ontwikkeld door professionals

Gelukkig weten we tegenwoordig steeds beter dat de juiste voeding essentieel is. Door deze nieuwe inzichten is het algemene idee over hoe we een paard beter gezond kunnen houden is verbeterd. ‘Het Nieuwe Voeren’ is dan ook niets anders dan een nieuw, gezonder voermanagement dat inspeelt op de laatste inzichten omtrent paardenvoeding en gezondheid.

Zoeken in de shop

 

“Het paard en voeding in een goede balans brengen!”

Een gezond paard heeft een ruwvoer behoefte die dus twee keer zoveel is dan voorheen werd gedacht. Dat betekent, wanneer een paard daadwerkelijk een dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgt, dat de suiker- en eiwitinname hiermee ook wordt verdubbeld. Voor paarden met een sportachtergrond geldt dit de behoefte nog groter is. Dat het nieuw licht werpt op het voeren van krachtvoer van mag duidelijk zijn, wat betekent dat in veel gevallen dit overbodig is geworden. Echter, ruwvoer bevat niet alle noodzakelijke voedingsstoffen. Zo ontbreken goed opneembare mineralen in de meeste gevallen aan het dagelijkse menu, net als vitamine E, dat meestal ook niet voldoende aanwezig is in gedroogd ruwvoer. Je kunt de darmflora daarom verbeteren van je paard voor een nog betere opname van voedingsstoffen door middel van pre- en probiotica toe te voegen bij het voedsel van nu.

Bekijk onze webinars
handboek voor beter paardenwelzijn

“Het Nieuwe Voeren” de paardenvoeding van nu die je paard goed kan gebruiken

‘Het Nieuwe Voeren’ maakt voeding inzichtelijk. Het houdt rekening met de verschillen tussen paarden en wat zij nodig hebben. Zo kun je voor jouw paard eenvoudig een geschikt rantsoen samenstellen met maar een klein aantal producten. Door alle noodzakelijke voedingsstoffen samen te voegen in een brokje zijn allerlei losse supplementen verleden tijd, net als kilo’s krachtvoer. Hierdoor breng je je paard slim in topconditie met meer energie en bespaar je ook nog eens in tijd en kosten. Kan het dus slimmer en efficiënter tegen minder kosten? Jazeker!

Ontwikkeld door en verkrijgbaar bij de nieuwe generatie paardenartsen en professionals van paarden die meedoen op topniveau! Bestel hoogwaardige paardenvoeding en paarden supplementen in onze webshop voor ieder paard. Vanaf 2 zakken gratis levering in België, Nederland en Duitsland. Twijfel je daarom nog over welk voer bij ‘mijn paard’ past of heb je andere vragen zoals hoeveel je moet voeren? Doe de test in de keuzewijzer op de website en zie je advies die je paard nodig heeft binnen enkele minuten.

“Breng paard die het nodig hebben in topconditie voor het beste resultaat. Begin vandaag met 'Het Nieuwe Voeren' van Equilin® en ervaar het zelf! ”

De waardering van www.equilin.eu/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 884 reviews.