• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken Equilin (NL, BE, DE)

Fokkerij & opgroeiende paarden en pony's

voeding en Paardensupplementen voor pony en veulens

'Het Nieuwe Voeren', terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte van de merrie en haar opgroeiende veulens. In de fokkerij zien we dat de minimale ruwvoernorm meestal wel wordt gehaald, omdat veel merries en jonge dieren onbeperkt ruwvoer aangeboden krijgen.

Een goede darmflora is wel geregeld een punt van aandacht en ook het uitgangspunt van de producten van Equilin®

Een gezonde darmflora is de basis van een gezonde merrie en veulen

Een gezonde darmflora is de basis van een gezonde merrie en veulen

Drachtige merries en jonge dieren eten makkelijk 2,5% van hun lichaamsgewicht in drogestof aan ruwvoer per dag. Als de darmflora in balans is en de vertering goed werkt, heeft een merrie zelfs tot aan het eind van de dracht amper extra energie nodig. En ook opgroeiende dieren krijgen na hun eerste levensjaar geen energietekort met het gemiddelde ruwvoer.

Problemen die wel geregeld gezien worden is dat het ruwvoer te eenzijdig, te nat of zelfs beschimmeld is (drogestof gehalte onder de 70%). Dit heeft een negatieve invloed op de darmflora. Hierdoor kan de energie uit het ruwvoer niet goed worden opgenomen, in dat geval is bijvoeren van krachtvoer noodzaak.

DOWNLOAD RUWVOERADVIES

Equilin GROW voeding voor veulens en pony's

Ruwvoer bevat niet alle noodzakelijke voedingsstoffen.

  • Het bevat onvoldoende mineralen waarvan koper de gehele dracht en opfok belangrijk is voor de ontwikkeling van gezonde gewrichten.
  • Zink, koper en selenium zijn ook erg belangrijk voor een goed immuunsysteem.
  • Net zoals vitamine E, dat is onvoldoende aanwezig in gedroogd ruwvoer en bijdraagt aan een goed zenuwstelsel en spiergebruik.
  • De calcium/fosfor verhouding is vooral voor opgroeiende dieren belangrijk, die mag niet hoger liggen dan 1,5 : 1 Voor drachtige merries is het vooral van belang dat er voldoende fosfor in het rantsoen zit.
De waardering van www.equilin.eu/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 841 reviews.