• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken Equilin (NL, BE, DE)

Equilin’s voertips bij warm weer

Gepubliceerd op 9 mei 2022
tips bij warm weer

Paarden kunnen best goed tegen warmte, tot een graad of 20. Wordt de temperatuur nog hoger, dan wordt het zwaarder voor ze. Vooral oudere paarden hebben dan meer moeite om hun warmte kwijt te raken, omdat alle processen in hun lichaam steeds langzamer worden. In plaats van zelf te kiezen hoe ze met de hitte omgaan, zijn ze hierin afhankelijk zijn van de keuzes die wij voor ze maken.

Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje!

Koel drinkwater

Vers schoon en koel drinkwater is belangrijk bij warm weer, zowel in de weide als in de stal. Gemiddeld drinkt een paard van 600 kilo ongeveer 20 tot 30 liter water per dag, maar wanneer het warm is kan dit oplopen tot wel 50 liter op een dag!

Elektrolyten

Je paard verliest dagelijks water en elektrolyten door zweten, ontlasting en urine. Het is belangrijk om dit verlies aan elektrolyten en water in balans te houden. Tijdens inspanning, zoals wedstrijden en training kan je paard veel meer elektrolyten verliezen, vooral wanneer het heel erg warm is en ze veel zweten. Je paard kan namelijk niet goed vocht vasthouden zonder deze elektrolyten, vul ze dus bij! Dit kan je doen door onze RECOVER, dit kan je gemakkelijk mengen door een lekkere slobber of zelfs het drinkwater.

Schrale wei

Waarschijnlijk ziet je wei er met de hitte kaal en geel uit, je wei is uitgedroogd. Zorg dat je je weide goed nat houdt zodat de vitamines in het gras op peil blijven. Om je paard als nog een extra boost aan vitaminen te geven is het raadzaam om naast je BASIC ook een BALANCER te voeren, hier zitten alle essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen in om je paard te ondersteunen.

Pas je training aan

Wanneer temperaturen boven de 20 graden komen is het verstandig om je training aan te passen. Tijdens een normale training kan binnen 20 min de temperatuur van je paard al naar een kritieke hoogte stijgen. Probeer dus zoveel mogelijk te rijden wanneer het koel is, vroeg in de morgen of laat op de avond bijvoorbeeld. Heb je deze mogelijkheid niet, zorg dan dat je de duur van je training inkort en er goed op let dat je paard het niet te warm krijgt. Vergeet je paard niet af te spuiten!

Ben je nou ook benieuwd naar onze producten? Neem een kijkje op de shop!

Bestel online
De waardering van www.equilin.eu/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 841 reviews.