• Maakt goed voeren weer overzichtelijk
  • Abonnementsservice
  • Gratis verzenden vanaf 2 zakken Equilin (NL, BE, DE)

Equilin’s voertips bij vrieskou

Gepubliceerd op 10 november 2022
tips bij vrieskou

Wanneer de temperatuur onder de 0 graden komt is het raadzaam om je paard net wat extra te bieden en het rantsoen aan te passen. Met koud weer heeft je paard namelijk meer energie nodig om warm en fit te blijven. Daarom is het belangrijk om jouw paard in deze periode net wat extra energie te geven om alle lichaamsprocessen op goed niveau te houden.

Ruwvoer de norm

Een belangrijke en zeker niet weg te denken bij koud weer… Ruwvoer! voldoende ruwvoer is erg belangrijk voor jouw paard, dit is namelijk de basis van een blij, tevreden paard. Ruwvoer zorgt er voor dat je paard vezels binnen krijgt, en deze zorgen weer voor warmte, maar waarom? Vezels worden afgebroken door bacteriën in de dikke darm. En deze bacteriën produceren hierbij vetzuren die als energiebronnen voor je paard dienen maar ook warmte!!

Voldoende voedingsstoffen

Om de voedingsstoffen op peil te houden en je paard te voorzien van alle functionele vitaminen en mineralen is het aan te raden om de BASIC te voeren, dit is, de naam zegt het al, de basis van een goed uitgebalanceerd rantsoen. Om de BASIC nog wat aan te vullen is het voeren van een BALANCER ook niet weg te denken. Hiermee voldoe je aan de voedingsstof eisen van je paard en is je rantsoen zeker “winter bestendig”.

Training

Allereerst, paarden kunnen prima tegen de kou als ze een goede gezondheid hebben, daarentegen, in je training is het raadzaam om wel wat rekening te houden met het weer.
Het is belangrijk dat je je paard een goede warming-up en cooling-down geeft, zo kan de temperatuur weer rustig terug zakken. Wees voorzichtig en zorg dat je je paard onder controle hebt. Een paard helemaal bokkend uit zijn dak laten gaan op een kleine longeercirkel in het koude weer met vaak een hardere bodem is vragen om blessures.

Wist je dat…

Wist je dat het direct op doen van een zweetdeken na je training niet goed is voor je paard? Ze houden hierdoor hun warmte vast en het wordt dan lastiger om op de normale lichaamstemperatuur terug te komen.

Ben je nou ook benieuwd naar onze producten? Neem een kijkje op de shop!

Bestel online
De waardering van www.equilin.eu/nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 884 reviews.