Sinds ik Equilin producten gebruik heb ik een aankomstpercentage van rond de 80%

Carmen Romer-Theunissen - endurance amazone

Carmen Romer-Theunissen

Carmen is opgenomen in het A-kader endurance Senioren. De Limburgse Carmen Römer is een zeer ervaren endurance amazone. Zij reed haar eerste wedstrijd al op 10-jarige leeftijd en heeft meer dan 250 goed uitgereden wedstrijden, meer dan 25.000 afgelegde wedstrijdkilometers en in totaal ruim 35 uitgereden 160 km wedstrijden met veertien verschillende paarden. Daarnaast heeft Römer sinds ze de Equilin producten gebruikt een aankomstpercentage rond de 80%.

Loopbaan en carrière

Haar eerste Wereldkampioenschap reed Carmen in 2003 bij de Young Riders, om een jaar later van start te gaan in het WK bij de Senioren. Bij de Senioren werd ze acht maal Nederlands kampioen. Als 1o-jarige reed Carmen in 1995 haar eerste endurance wedstrijd. Daarvoor gestimuleerd door haar vader Lei, die zelf in 1994 voor Nederland aan de start kwam op de WEG in Den Haag.

Carmen, die na haar Gymnasium diploma bij Defensie ging werken, heeft een opleiding Master in Accounting & Control gevolgd en via postdoctoraal onderwijs is Carmen nu Register Account. Zij klom bij Defensie op tot Officier bij de Koninklijke Marine, traint minimaal 20 uur in de week en vindt dat ze over de volgende positieve eigenschappen beschikt: doorzettingsvermogen, positief denken en het zich kunnen focussen op zaken die in een wedstrijd het verschil maken.

Naast hoogtepunten was er op de WEG in Aken 2006 een dieptepunt. Ze had zich met twee paarden weten te kwalificeren, maar kon uiteindelijk helaas niet van start gaan. Een droom van Carmen is dat de  endurance een Olympische sport wordt en dat ze daar een medaille gaat winnen. Onder die categorie, dromen, valt volgens haar ook Wereldkampioen worden. Wel werd zij in dat jaar Europees Kampioen bij de Junioren met Fadilah R.

In 2015 maakte zij deel uit van het team dat brons won op de Europese Kampioenschappen in Samorin met Siglavy Bagdady Zeusz. Individueel werd zijn 16e en kwam als tweede Nederlander binnen. Zij verving hier als reserve de Nederlands Kampioene Joyce van den Berg.

In 2016 op het WK ook in Samorin nog een keer team brons.